среда, 21 февраля 2018 г.

Міжнародний день РІДНОЇ МОВИ

  21 лютого всі народи світу святкують Міжнародний день рідної мови. На жаль, історія свята має трагічне начало. Цю дату вибрано тому, що саме цього дня 1952 року загинуло п’ятеро студентів, які брали участь у демонстрації за надання рідній їм бенгальській мові статусу державної в тодішньому Пакистані.
Наша рідна українська мова – одна з найбагатіших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине вона, як ніжна пісня соловейка.
В рамках цієї дати сьогодні в бібліотекарі Мелітопольської центральної районної бібліотеки завітали до вихованців Мирненського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та провели мовний калейдоскоп  «Мова – це всесвіт увесь для дитини, скільки в ній радості, щастя, краси».
Під час заходу діти довідалися про історію відзначення свята, його значення для збереження та розвитку мов світу, прослухали давню біблійну легенду «Вавилонська вежа», згадали прислів’я та приказки про мову. Вірші, які лунали на заході розкрили для присутніх світ українського слова. Всі із задоволенням відповідали на запитання вікторини «Нумо, відгадай!». Наприкінці заходу діти розгадали кросворд «Упізнай слово» та ознайомилися з найдавнішими пам’ятками української літератури: «Повість минулих літ», «Велесова книга», а також з поезією та прозою українських класиків і сучасних дитячих авторів.









Комментариев нет:

Отправить комментарий