пятница, 17 января 2020 г.

День маленьких розумничків

Чи знаєте ви, що поєднує водні лижі, хутряні навушники, фруктове морозиво на паличці і шрифт Брайля..? Усі ці очевидні сьогодні предмети були винайдені дітьми.

17 січня  прийнято вважати Днем дитячих винаходів

  • Ідея створення хутряних навушників для захисту від холоду належить 15-річному американцеві Честеру Грінвуду, який любив кататися на ковзанах і одночасно слухати музику. Автор ідеї створення снігоходу – 15-річний канадець Джозеф-Арманд Бомбардьер. 
  • Шрифт Брайля (рельєфно-точковий тактильний шрифт, призначений для письма і читання незрячими людьми) розробив французький підліток, 15-річний син чоботаря Луї Брайль. Хлопчик був сліпий з 3-річного віку, а за основу свого шрифту узяв «нічний шрифт» капітана артилерії Шарля Барбье, який використовувався військовими того часу для читання донесень в темряві. 
  • Ідея створення батута належить 16-річному гімнастові Джорджу Ніссену. v    Фруктовий лід – морозиво на паличці – вперше виготовив 11- річний Френк Епперсон. 
  • Відомий президент Сполучених Штатів Америки Бенджамін Франклін, коли йому було 12 років,  придумав собі пристосування для швидкого плавання —  ласти. Згодом, він винайшов крісло-гойдалку та економічну малогабаритну піч для будинку
  • 13-річний Лоренс Рок з Британії заробив 250 тисяч доларів, винайшовши дзвінок, який отримують на свій мобільний телефон господарі будинку в свою відсутність. Лоренс Рок винайшов, по суті, програму, яка зуміла з’єднати sim-карту мобільного телефону господаря і двірний дзвінок.
  • Пластилін винайшла школярка – онука відомого виробника засобу для чищення шпалер Клео Маквікера. Він був призначений для очищення шпалер від вугільного пилу. Дівчинка запропонувала використовувати цей засіб для гри. З його складу прибрали чистячий компонент, додали мигдалеве масло і фарбники.
І це не все.... Фантазія дітей неймовірна!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий