пятница, 20 декабря 2013 г.

Про права дитини дорослим і дітям

        Завершився Тиждень права з питань захисту прав дитини, який проводився в рамках соціальних ініціатив Президента України з 16 по 22 грудня у Мелітопольській центральній районній бібліотеці.
        На протязі тижня юні читачі знайомились з літературою, яка була представлена на постійно діючій виставці "Права дитини: дорослим і дітям". Завдяки уроку права "Подорож Країною Закону", користувачі змогли отримати відповіді на запитання про свої права, цінності людського життя, поведінку в школі, вдома, в громадських місцях.
         Не менш цікаво пройшов урок - міркування "Чи бувають права без обов'язків", де діти дізналися про закони, що гарантують їхні права, взяли участь у вікторині, дружно обговорювали права та обов'язки кожної людини. Бібліотекарі ознайомили юних читачів з Конституцією України, Декларацією і Конвенцією ООН про права дитини та основними її статтями.
         Цікаво і змістовно пройшла бесіда "Знай свої права, дитино!" на якій, використовуючи Інтернет, була представлена слайд-презентація "Є права у кожного із нас". На прикінці заходу всім присутнім були роздані web-покажчики інтернет-ресурсів з прав дитини "Права дитини в Інтернеті" підготовлені бібліотекарем-координатором Інтернет-центру Ламаш Н.О.




          А головний висновок який зробили діти під час тижня - це те, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі й у повсякденному житті. І завдання кожного - дотримуватися своїх прав та обов'язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.

Заступник директора 
по роботі з дітьми 
Толстєньова О.Є.

Комментариев нет:

Отправить комментарий