вторник, 17 декабря 2013 г.

Права дитини в нашій державі

        Чи заєш ти свої права? Як ними користуватися? Що тобі відомо про права дітей-сиріт, дітей-інвалідів, та дітей які конфліктують із законом?
        Відповіді на ці запитання юний читач Мелітопольської центральної районної бібліотеки може знайти на постійно діючій книжковій виставці "Права дитини: дорослим і дітям".
Книги представлені на цій виставці знайомлять читачів з правами та обов'язками дітей в нашій країні - це і закон "Про охорону дитинства", "Про соціальну роботу з дітьми та молоддю", "Про попередження насильства в сім'ї" , "Права человека. Основные Международные документы", Н.М. Бібік "Зростаємо громадянами", книга "Права дитини" яка містить найважливіші міжнародні документи, такі як "Декларація прав дитини", "Всесвітня декларація про забезпечення виживання, захисту і розвитку дітей",а також нові соціальні ініціативи Президента України "Діти - майбутнє України" : "Кожній дитині - всебічний розвиток", Підвищення якості життя для сімей з дітьми", Сімейний затишок - кожній дитині"


 До дня прав людини в рамках соціальних ініціатив Президента України з 16 по 22 грудня пройде Тиждень з питань захисту прав дитини.
16 грудня, на відкритті тижня, читачі районної бібліотеки прослухали огляд літератури "Конвенція ООН про права дитини" та дізналися , що правовою є держава, у якій забеспечені права, свободи та інтереси людини і таким чином сторені умови для успішної діяльності цивільного суспільства.


Заступник директора 
по роботі з дітьми 
Толстєньова О.Є.

Комментариев нет:

Отправить комментарий