понедельник, 18 декабря 2017 г.

Жива бібліотека «Моя громада – мій добробут»

В рамках проекту ПУЛЬС в Мелітопольській центральній районній бібліотеці говорили про те, які позитивні зміни  чекати громадам в результаті децентралізації.
15 грудня у бібліотеці мешканці смт. Мирне та навколишніх сіл, представники органів місцевого самоврядування району та громадські активісти, працівники місцевих підприємств та організацій, співробітники районних бібліотек. зібралися на зустріч в форматі живої бібліотеки «Моя громада – мій добробут».
«Жива бібліотека» була влаштована і працювала зовсім як справжня. Тільки наповнювали  її не паперові книги, а живі люди, і читання проходило як діалог особистостей.
Різнобічних запитань до книг було надзвичайно багато, що засвідчує актуальність теми.
Запрошений експерт по децентралізації в районі Здориченко А.В. – головний архітектор району, відповів на всі запитання учасників «Живої бібліотеки» та розповів про процес створення та розвиток ОТГ в Мелітопольському районі.


Голова Семенівської сільської ради Єрмоленко А.В. поділився з присутніми своїми враженнями від поїздки до Польщі, він розповів про досвід реформ наших сусідів у галузі медицини, освіти, культури, організації виробництва. Підкреслив небайдужість населення до змін у громаді, активність та ініціативність.


Тетяна Однорог, координатор проектів та тренер Громадської організації «Українська асоціація міст, що навчаються» розповіла про застосування інструментів демократії участі, про роль громадськості у прийнятті рішень на місцевому рівні та про можливості впливу громадян на прийняття рішень з питань, що стосуються громади.


Захід проводився в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів  IREX/Україна   за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). #USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС.

В Мелітопольському районі проект реалізовувався протягом 2,5 місяців Мелітопольської центральної районною бібліотекою в партнерстві з Громадською організацією «Українська асоціація міст, що навчаються»


Комментариев нет:

Отправить комментарий