пятница, 27 октября 2017 г.

Консультаційний пункт «Запитай про децентралізацію у бібліотекаря» у селищі Мирне

Реформа децентралізації сьогодні для багатьох  досі є абстрактним поняттям, адже людям дуже важливо побачити в своїх громадах символи змін, які змінюють їх життя. Наразі в селищі Мирне триває процес утворення громади з с. Новопилипівка, тому для мешканців це питання є дуже актуальним. Саме про це і спілкувалися  27 жовтня 2017 року в селище Мирне на ринковій площі протягом «базарного дня» в ході роботи вуличного консультаційного пункту «Запитай про децентралізацію у бібліотекаря».  Ринок для проведення нашого заходу був вибраний не випадково. Адже на цій території кожного ранку пересікаються мешканці селища Мирне, які роблять покупки, та мешканці с. Новопилипівка, які реалізують тут свою сільськогосподарську, м'ясо-молочну продукцію.
Що стосується настрою людей, то вони, в більшості своїй, підтримують реформу. Обидві сторони  найбільше чіпляли важливі для людей аспекти життя, тобто медицина, освіта, культура, транспортне сполучення. Щоб задовольнити більшість питань люди активно знайомились інформаційними матеріалами, які дають уявлення про процесс  децентралізації в Україні. А щоб «сільський шопінг» був ще більш комфортним та зручнішим  усі бажаючі отримали фірмову сумку «Моя громада – мій добробут».
Захід проводився в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). #USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС. 

В Мелітопольському районі проект ПУЛЬС реалізується Мелітопольською центральною районною бібліотекою та громадською організацією «Українська асоціація міст, що навчаються».











Комментариев нет:

Отправить комментарий