понедельник, 10 июля 2017 г.

Солодка подорож «Цей дивовижний шоколад»

11 липня відзначається Всесвітній день шоколаду. Батьківщиною цього свята вважається Франція, бо саме французи в 1995 році його започаткували. Це молоде свято досить швидко здобуло популярність і крім Франції його стали відзначати в Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах світу. День шоколаду святкують два рази на рік – 11 липня та 4 вересня.
Напередодні працівники Мелітопольської центральної районної бібліотеки у спекотний літній день провели солодку подорож «Цей дивовижний шоколад». На захід завітали самі активні читачі бібліотеки.
Учасники заходу дізналися не лише про те, як ростуть какао-боби, із чого виробляють улюблені всьому світові ласощі, а також про те, що шоколад призначений не лише для куштування, а й для створення картин, одягу та багато іншого.



Переглядаючи відео-ролик «Как делают шоколад», діти дізналися про виробництво шоколадних ласощів на кондитерській фабриці. Також були згадані улюблені з дитинства твори, пов’язані з різними солодощами: «Вінні Пух і всі» А. Мілна, «Прянична хатинка» Ш. Перро, «Карлсон, що живе на даху» А. Ліндгрен, «Шоколад із чілі» Й. Ягелло, «Тайна зефира в шоколаде» В. Роньшина. 



Захід був доповнений книжковою виставкою «Його величність – шоколад»



Диво-час промайнув непомітно весело і цікаво, збагативши читачів бібліотеки новими знаннями та гарним настроєм, а ще діти мали змогу поласувати шоколадними цукерками.


Комментариев нет:

Отправить комментарий