вторник, 11 апреля 2017 г.

Посвята в читачі

11 березня у Мелітопольській центральній районній бібліотеці для дітей, а саме для учнів 1-х класів Мирненської ЗОШ (класоводи Сулейманова О.Г. та Марцелєва А.В.) відбулося театралізоване свято – посвята в читачі «Бібліотека – добрий чарівник». На початку свята для маленьких читачів була проведена екскурсія «Відкриваємо світ бібліотеки», де діти познайомилися з бібліотекою.



Вирушивши в подорож книжковим містом, діти завітали до Королеви Книг. Але перш ніж потрапити до книжкового королівства треба було здолати перешкоди. Разом з Мальвіною майбутні читачі познайомились з правилами користування книгою та закріпили ці знання переглядом мультфільмів «Бібліотека» та «Гарні манери в бібліотеці», прослухали прислів’я  та приказки. Із задоволенням, долаючи перешкоди, відгадували загадки.
Відправившись у подорож до Країни Казок, взяли участь у вікторині «Казкова розвага», де відповідали на запитання, які допомогли перевірити чи уважно вони читають і пам’ятають героїв улюблених казок. Переглянувши буктрейлер  «Від сторінки до сторінки презентуємо новинки» дізналися про нові книжки сучасних авторів: Юрія Вінничука «Чеберяйчики», Василя Чухліба «Пісня тоненької очеретини», Романа Росіцького «Киця-мандрівниця зі старого двору», Ульріха Маске «Зайченя Стриб шукає друзів».
Дорифмовуючи рядки, Буратіно разом з дітьми складав вірші. А на завершенні свята діти дали урочисту обіцянку читачів бібліотеки Королеві Книзі, що будуть поважати, шанувати та берегти книгу.

Читачами бібліотеки в цей день стали 48 першокласників. Їм було вручено емблеми «Юний читач Мелітопольської центральної районної бібліотеки» та «Пам’ятка читача».










Комментариев нет:

Отправить комментарий