вторник, 14 марта 2017 г.

Година спілкування «Хоробрі серця»

Верховна Рада України встановила 14 березня – День Українського добровольця. Це день вшанування тих, хто почали масові акції протесту в листопаді 2013 та лютому 2014 років, а потім навесні 2014 року у складі сформованих батальйонів пішли захищати східні кордони Батьківщини. С початку бойових дій біля 60 тис. добровольців за власним бажанням вступили до незалежних батальйонів: 24-й батальйон «Айдар», батальйон національної гвардії, батальйон правозахисників «КОРД», батальйон «Правого сектора» (захищали Донецький аеропорт), батальйон медиків «Госпитальєри» (керувала батальйоном Яна Зенкевич, їй 20 років), батальйон «Кривбас», батальйон «Київська Русь», «Днепр», «Фенікс» та інші. Багато добровольців загинули в Іловайському котлі. Про все це сьогодні в центральній районній бібліотеці розповіли своїм читачам – учням 7-х класів Мирненської ЗОШ, бібліотекарі під час проведення години спілкування «Хоробрі серця».
На заході була присутня Людмила Шведюк, яка очолює волонтерську групу «Небайдужі». Вона розповіла про роботу волонтерів та про їх неоціненний внесок в боротьбу за незалежність нашої України. Діти передали підбірку книжок для бійців АТО.
Сьогодні події в Україні не дають спати кожному свідомому українцю. Сьогодні, як ніколи, потрібна наша допомога державі словом підтримки, невеликим сувеніром, продуктами харчування, дитячою молитвою за захисника.
Захід який проходив сьогодні, це продовження проекту «З Україною в серці». Проект розпочався у 2016 році створенням при бібліотеці національно-патріотичного центру. Реалізувавши цей проект, бібліотека стала осередком налагодження партнерських відносин між різними категоріями громади, заохотила користувачів до участі у масових заходах патріотичного спрямування, популяризувала нові форми роботи, спрямовані на виховання гордості за свою країну, свій народ, шанобливе ставлення до військових, учасників АТО, зміцнення почуття патріотизму.

На заході до уваги дітей була представлена книжкова виставка та зроблено огляд літератури «Я – син своєї землі». Крім художніх та документальних книг про зону АТО, читачі в електронному варіанті ознайомилися з новою книгою «Добробати». Це історія становлення добровольчих батальйонів в Україні, що зберегли територіальну цілісність та у важкий для країни момент стали на захист східних кордонів, це історія подвигу батальйонів, що врятували країну.









Комментариев нет:

Отправить комментарий