вторник, 21 февраля 2017 г.

Міжнародний день рідної мови

21 лютого всі народи світу відзначають День рідної мови. Святкуймо його і ми, українці. До цієї дати у Мелітопольській центральній районній бібліотеці  було проведено День рідної мови, а саме:
-  Оформлена книжкова виставка «Там, де живе рідна мова живе український народ»;
           -  Мовна гра «Рідна мова – то великий дар, тож шануй його, люби й оберігай», яка була проведена для старшої групи «Зірочки» ДНЗ «Джерельце» (вихователі Леонтьєва Ю.М., Петрова О.М.). Бібліотекар та персонаж українських народних казок – казковий Лис розповіли маленьким дошкільнятам про нашу співучу рідну українську мову. А діти із задоволенням декламували вірші, вирушивши в подорож по казковій країні, де живуть герої українських казок, відповідали на запитання казкової вікторини. Також переглянули відеоролик «Мамина колискова пісня».На завершенні мовної гри юних майбутніх читачів бібліотекарі ознайомили з яскравими дитячими книгами сучасних українських авторів: Марія Чумарна «Читайко-Відгадайко», Сашко Дерманський «Бигимоти не медведі», Юрій Винничук та Юлія Пилипчатіна «Чеберяйчики Гопля і Піпля», Юрій Винничук «Балакуче яблуко та інші історії».
В рамках Дня рідної мови для читачів середнього шкільного віку також була проведена хвилина корисної інформації «Плекаймо українську мову».











Комментариев нет:

Отправить комментарий