вторник, 21 февраля 2017 г.

Дебальцевський виклик

Є події, значення яких не тьмяніє від невблаганного плину часу і які не стираються з пам'яті людей. Навпаки, тимчасовий розрив із зростаючою силою підкреслює їх велич і визначальну роль в історії.
20 лютого річниця Дебальцевського «котла», яка ввійшла в сучасну історію України  трагічними подіями. Саме цій даті в Мелітопольській центральній районній бібліотеці було проведено годину історичної правди «Дебальцевський виклик», учасниками якої став учнівський колектив учнів 9-го і 10-го класів Мирненської ЗОШ. В ході заходу учні дізналися як українські війська утримували Дебальцевський плацдарм і тим самим зірвали плани на масштабний наступ бойовиків; за тяжкі бої державними нагородами України було нагороджено 379 військовослужбовців з них 136 посмертно. Також старшокласники мали змогу ознайомитися з тематичною полицею «Дебальцевський виступ».
Захід викликав у юнаків почуття захоплення і гордості подвигами здійсненими  військовими у звільненні Дебальцевського «котла», допоміг сформувати уявлення учнів про патріотизм, громадянський обов’язок, мужність та героїзм.




Комментариев нет:

Отправить комментарий