четверг, 28 января 2016 г.

Цикл заходів до Дня героїв Крут «Навіки молоді – герої Крут»

Крути – сумна, але славетна сторінка нашого літопису. Ця назва стала символом українського відродження. У січні 1918 року саме сила національної ідеї покликала молодь і студентство столиці новонародженої Української Народної Республіки стати на захисті рідної країни.
29 січня – День памяті героїв Крут. До цієї дати в бібліотеці пройшов цикл заходів «Навіки молоді – герої Крут».

27 січня 2016 року для юних читачів була проведена історична бесіда «Нема любові понад ту, що окропила кров’ю Крути. Під час бесіди юні користувачі були ознайомлені з однією із трагічних сторінок історії України, яка відбулася у січні 1918 року на залізничній станції  Крути.




28 січня у читальні залі бібліотеки була проведена історико-патріотична година «Крути – честь і трагедія України». На заході згадали доблесть молодих людей, які десятки років мріяли і боролися за сильну Українську державу. Їхній подвиг – це наші святощі, єдині і нероздільні для всіх, хто живе на українській землі. Говорили про те, що після всіх минулих випробувань вчимося жити як одна велика і сучасна нація, що має власну історію, поважає себе і здатна досягти найвищих цілей. Під час заходу кожен з присутніх висловив свою думку про ті далекі події, але такі близькі нам сьогодні.



29 січня юних користувачів ознайомили з тематичною полицею «Священна пам’ять в спогадах нам дана», біля якої було проведено огляд літератури «Крути – історія наша і слава». Серед представлених видань були  книги, невідомі і маловідомі документи, матеріали, свідчення, спогади учасників бою під Крутами, статті і виступи видатних особистостей доби Української революції 1917-1921 років. Також діти з задоволення прийняли участь у історико-патріотичних читаннях. Були зачитані поезії П. Тичини, О. Олеся, У. Кравченко, В. Поліщука.

 



Минають роки, але в пам'яті поколінь назавжди залишиться подвиг 300 студентів, що полягли під Крутами в боротьбі за вільну Україну.


Комментариев нет:

Отправить комментарий