вторник, 9 сентября 2014 г.

До 120-річчя з дня народження О.П. Довженка Український митець, яким пишається світ

     

      11 вересня 2014 року виповнюється 120 років від дня народження великого українського кінорежисера Олександра Довженка. 
      З метою популяризації творів О.Довженка пропонуємо вашій увазі віртуальну книжкову виставку

 «Співець зачарованої Десни»

О. Довженко. Вибрані твори

Постать видатного письменника й кінорежисера О. Довженка завжди була надзвичайно цікавою для читачів його творів. У книзі представлені кращі здобутки митця — кіноповісті «Зачарована Десна», «Україна в огні», а також «Щоденник». «Зачарована Десна» стала своєрідним естетичним та етичним Довженковим заповітом. Це повість про самого письменника, його дитинство, його рідних. Надзвичайно красивий твір дійсно здатен зачарувати читача. «Україна в огні» — оповідь про часи Великої Вітчизняної. Ця повість була дуже небезпечною для Сталіна, бо вона підносила ідею національної згуртованості як єдино можливого шляху перемогти добре організованого ворога. Творчість великого письменника ХХ ст. О. Довженка прикрашає українську літературу, а його твори претендують на те, щоб бути для читачів у числі найулюбленіших.

О. Довженко. Повість полум'яних літ


"Повість полум'яних літ" - книжка повістей, оповідань та публіцистичних творів видатного українського кінорежисера і письменника ("Повість полум'яний літ", "Україна в огні", "Ніч перед боєм", "Перемога", "Мати", "Воля до життя", "Душа народу неподоланна!", я бачу перемогу", "Батьківщина наказує" та інші), в яких відтворена героїчна боротьба радянського народу проти німецько-фашистських загарбників.

О. Довженко. Україна в огні


Повість розповідає про жахливі роки Другої Світової війни в Україні. Головну увагу автор звертає на життя селян у окупації, їх скрутне становище та муки на які вони приречені, але разом із цим у головних героїв не пропадають почуття гідності, любові до батьківщини та сила духу. Це і допомагає їм перебороти усі ті страхіття що випали на долю всього українського народу.


О. Довженко. Зачарована Десна


До видання включені найращі кіноповісті славетного українського кіномитця і письменника О. Довженка (1894 - 1956) - "Земля", "Зачарована Десна", "Україна в огні", а також його "Щоденник". Кіноповість "Земля" особливо зацікавить тих, кому відомо, що знятий Довженком одноіменний фільм увійшов до десятки найвидатніших кінострічок усіх часів і народів. І безумновно, увагу сучасного читача приверне кіноповість "Україна в огні", що була написана майстром у роки Великої Вітчизняної війни, але через те, що партійне керівництво визнало її ідеологічно хибною, так і не побачила світ в ті часи.

О. Безручко. Олександр Довженко: розсекречені документи спецслужб


Книга розповідає про маловідомі факти з життя українського кінорежисера О. П. Довженка на основі аналізу розсекречених архівних документів часів громадянської війни, репресій тридцятих років, Голодомору та сталінської опали часів Другої світової війни. Чільне місце у дослідженні займають документи справи-формуляра «Запорожець» на О. Довженка Галузевого державного архіву Служби безпеки України.

С. Тримбач. Олександр Довженко: загибель богів


Дану книгу присвячено життєвому та творчому шляху майстра українського кінематографу Олександра Довженка. У роботі аналізується екранний доробок Олександра Петровича, підкреслюється його багатоплановість та багатошаровість. Досліджується зв'язок фільмів Довженка із історичним реаліями, в яких вони створювалися. Окремо розглядаються стосунки самого режисера із його ворогами та друзями, із тогочасною владою.




Олександр Довженко. Твори в п’яти томах. Том 1. Кіноповісті, сценарії, дикторські тексти.

В том вошли произведения украинского советского писателя и кинорежиссера А. Довженко (1894-1956); среди них киноповести: "Зачарованная Десна", проникнутая пламенной любовью к Родине, "Арсенал" и "Щорс", повествующие о событиях гражданской войны; "Земля" - о борьбе за победу социалистического строя на селе; а также сценарии и дикторские тексты.

Твори в п’яти томах. Том 2. Кіноповісті, кіносценарії.


В том вошли киноповести о героизме и нравственном величии советского народа в годы Великой Отечественной войны "Украина в огне" и "Повесть пламенных лет"; "Мичурин" - о выдающемся преобразователе природы, а также киносценарии "Прощай, Америка!", "Антарктида" и неоконченные произведения.

Твори в п’яти томах. Том 3. Кіноповість, драматичні твори, оповідання


 В том вошли также драматические произведения и рассказы военных лет, а также киноповесть "Поєма про море"

Твори в п’яти томах. Том 5. Записні книжки.


В том вошли записные книжки, дневники, письма, фотографии О. П. Довженко разных лет.


Бажаємо приємного читання!!!




Комментариев нет:

Отправить комментарий