пятница, 9 ноября 2018 г.

День української писемності та мови в бібліотеці

9 листопада наша країна відзначає одне з найважливіших для нас українців свято – День української писемності та мови. 
До цього дня у Мелітопольській центральній районній бібліотеці на юних читачів чекав цикл заходів «Рідна мова – душі криниця».
8 листопада на мовний ранок «Мови голос чарівний» завітали вихованці Мирненського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Юні читачі дізналися історію розвитку української мови, цікавою для них стала легенда з її виникнення та стали учасниками бліц-опитування «Знавці української мови». Діти проявили неабияку кмітливість та знання, даючи правильні відповіді на всі питання, взявши участь у конкурсах «Розминка», «Спробуй казку відгадати», Переговори сусіда», вікторинах «Казкова», «Подорож прислів’ями» та грі «Так чи Ні».






«У моєї мови очі волошкові» - саме під такою назвою 9 листопада відбувся поетичний струмочок. У виконанні юних користувачів бібліотеки прозвучали вірші українських поетів про рідну мову, про Україну та про чарівну українську природу.

Поезії, які лунали на заході розкрили для читачів барвистий світ українського слова, його велич та силу. Прекрасним доповненням зустрічі стала книжкова виставка «Мова рідна – річ корисна, барвінкова, гарна, чиста».




Комментариев нет:

Отправить комментарий