четверг, 7 июня 2018 г.

Обласний семінар для бібліотекарів на Мелітопольщині

Обласний семінар в форматі лабораторії професійної майстерності «Готовність до змін – ознака сучасної книгозбірні» для сільських бібліотерів Запорізької області пройшов  на Мелітопольщині 6 червня. Такі семінари по обміну досвіду серед бібліотекарів  організується щорічно Запорізькою обласною універсальною науковою бібліотекою.
У вітальному слові голова Мелітопольської райдержадміністрації Селевич Сергій Олексійович зазначив, що бібліотеки Мелітопольського району потрібні багатьом групам населення. В свою чергу місцева влада всіляко підтримує бібліотечні установи. В них проводяться капітальні ремонти, оновлюються меблі та техніка, виділяються кошти на поповнення бібліотечних фондів тощо. Ці заходи дозволяють розширити можливості бібліотек, наблизити їх до користувачів, створити комфортне середовище для спілкування, одержання необхідної інформації.
На офіційному відкритті семінару гостей також вітали представники Департаменту культури, туризму, національностей та релігії облдержадміністрації, фахівці бібліотечної справи районів Запорізької області, посадовці районної державної адміністрації.





 Директор Мелітопольської районної централізованої бібліотечної системи Даниліна О.С. розповіла про діяльність бібліотек, про здобутки та плани на майбутнє.



 За програмою семінару гості відвідали одразу декілька бібліотек-філій Мелітопольської районної централізованої бібліотечної системи. Спочатку  учасників семінару гостинно прийняла з хлібом-сіллю Новенська б∕ф № 32, де завідуюча Крамська Л.Ж. поділилась досвідом створення простору для спілкування та реалізації креативних ідей. Слід зазначити, що ця бібліотека зустріла гостей оновленим інтер'єром, всім сподобалися світлі вікна, меблі, виконані на замовлення – все це завдяки коштам місцевого бюджету та небайдужості сільського голови Бутенко Е.В.






Наступним пунктом по маршруту стала Обільненська б-ф № 27 Семенівської сільської ради,  яка в поточному  році переїхала в нову будівлю та війшла до складу Центру дозвілля. Колег здивував оригінальний дизайн бібліотеки, цікаві книжкові виставки, тематичні полиці, зони для читання.



Ще однією зразковою бібліотекою, яка приймала гостей була Семенівська б-ф № 17, де бібліотекар Пльохова І.Ю. детально розповіла про роботу бібліотеки, провела цікаву, захоплюючу екскурсію. Учасників семінару особливо зацікавив виступ голови Семенівської сільської ради Ермоленко А.В., який створив за кошти місцевого бюджету комфортні умови для відвідувачів усіх 3 бібліотек-філій, які йому підпорядковуються. Це сучасні бібліотеки, які опалюються, мають гарний ремонт, нові меблі, компьютерну техніку та доступ до мережі Інтернет.




 Бібліограф Мелітопольської центральної районної бібліотеки Бондаренко А.Ю. ознайомила присутніх з реалізацією проекту Пульс «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування» на Мелітопольщині. 


 
Після обіду учасники семінару відвідали Мелітопольську центральну районну бібліотеку, де завідуюча відділом обслуговування читачів Сечена Н.М. показала родзинки виставкової роботи. Однією з таких родзинок була книжкова виставка «Мій рідний край – моя Мелітопольщина», де були представлені усі пам’ятки та символи краю та була запропонована для дегустації Мелітопольська черешня – бренд району.





Завершився захід екскурсією ще до однієї перлини Мелітопольського краю  Національний історико-археологічний заповідник «Кам'яна Могила» - зарядилися енергетикою, читали петрогліфи.



В кінці семінару учасники поділилися своїми враженнями про робочу поїздку до Мелітопольської районної ЦБС, було сказано багато добрих слів і побажань на адресу бібліотек. 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий