понедельник, 13 ноября 2017 г.

Презентація книги «Місцями пам’яті повстанських перемог у Запорізькому краї: Азовська операція Нестора Махна»

13 листопада у Мелітопольській центральній районній бібліотеці відбулася презентація книги Володимира Чопа та Ігоря Лимана «Місцями пам’яті повстанських перемог у Запорізькому краї: Азовська операція Нестора Махна», яка вийшла у Запоріжжі у 2017 році.
Присутні почули про Махновський рух 1917-1920 років: де почав він свою історію та де був заснований на ідеалах теоретичного анархізму і народного світогляду  та традицій. Самі махновці вважали себе армією українською, головою якої був "Батько" революційних повстанців України – Нестор Іванович Махно. І саме під його керівництвом впродовж 1919 – 1921 років було проведено кілька широкомасштабних військових операцій проти армій російських  політичних режимів, які завершилися блискучими перемогами української зброї.
Але з часом махновці не змогли повністю скористатися можливостями, які вони здобули. Покинувши рідні землі Приазовя, повстанська армія вже не змогла відновити своєї величі.

Також всі учасники заходу мали змогу ознайомитися з презентованою книгою, а також з іншими книжками про Нестора Махна та про революційні події в Україні  1917 – 1921 років.





Комментариев нет:

Отправить комментарий